Zimą najwięcej akceptujemy te trendy, które nie przymuszają do alternatywy: być modnym i zmarzniętym czy nie patrząc na kreatorów, oddać się dyktatowi aury? Puchowa kurtka to rozstrzygnięcie owego kłopotu. Stylów, fasonów i kolorów puchówek jest taka ilość, iż odnajdzie się coś na wszelaki gust. W polskim mroźnym klimacie posiadanie tylko jednej kurtki puchowej to wymóg.
Autor: Barely Noticed Stuttgart
Źródło: http://www.flickr.com
Nie wszyscy lubią jednak wyglądać jak kosmonauci, dlatego sieciówki ścigają się w dopasowywaniu modeli „puchówek” do panujących dziś wymogów. W podaży wielu sprzedawców znaleźć możemy wzory wzorcowane militariami, zimowymi wzorami i głównie futuryzmem.
Ciągle możemy powiedzieć, że natura bywa najznakomitszym inspiratorem i projektodawcą. Jednym z najznakomitszych jej tworów jest z pewnością ptasie pióro, ale również puch. Puch to niewątpliwie najskuteczniejszy materiał chroniący przed mrozem, jaki istnieje na ziemskiej planecie. Ma doskonałe właściwości termoizolacyjne, jest niezwykle lekki i wielce pakowny. Ubranie wymoszczone puchem z prostotą można złożyć, aby zajmowały niezmiernie mało miejsca w bagażu. Nim zdecydujemy się na nabycie kurtki puchowej musimy przedyskutować kilka spraw. Decydujące jest to, aby kurtka była wymoszczona jak największą wielkością puchu, lecz nie piórek, które nie posiadają cech grzewczych, a poza tym ważą więcej aniżeli puch. Puch przeważnie wykorzystywany w odzieży i śpiworach bywa mieszaniną puchu gęsiego i kaczego z drobniutkimi piórkami. Odwiedź witrynę i znajdź więcej informacji – nasze produkty
Największe właściwości grzewcze ma puch z gęsi, troszkę mniejsze puch z kaczki, temu musimy zwrócić baczność na pochodzenie puchu, który jest w produkcie przez nas doglądanym. Puch nawet kiedy bywa mokry, nie gubi swych właściwości grzewczych, ale może wydzielać nieprzyjemny zapach. Twórcy odzieży turystycznej wykorzystują różnego rodzaju wypełnienia sztuczne, które imitują właściwości puchu. Materiały te posiadają więcej cech grzewczych aniżeli powszechnie poliester, który odnajdziemy w większości tańszych wyrobów.